Wat is kattenklauw, en waarvoor is het nuttig?

Kattenklauw komt steeds vaker voor. Niet alleen in de tuinen, maar ook als natuurlijk geneesmiddel. Het is een klimplant met kleine kromme doornen, welke dus op kattenklauwen lijken. De plant zelf is afkomstig uit de Amazone. Hier heeft het ook wel de naam ‘heilige kruid van het regenwoud’. Als geneesmiddel wordt het al jarenlang door de Indianen gebruikt. Hiervoor is het voornamelijk als ondersteuning van het immuunsysteem bedoeld. De Indianen gebruikten hiervoor de binnenkant van de schors en de wortel. Het geneesmiddel wordt echter door steeds meer mensen ontdekt om de gezondheid te verbeteren.

Kattenklauw vermindert lichamelijke klachten

Tegenwoordig ga je kattenklauw steeds vaker in voedingssupplementen vinden. Hiervoor wordt vaak de naam Uncaria tomentosa of Cat’s Claw gebruikt op het etiket. Er zijn verschillende gezondheidseffecten die je ermee kunt realiseren. Zo kun je het net als de Indianen gaan gebruiken voor het ondersteunen van jouw immuunsysteem. Daarnaast zorgen de supplementen ervoor dat je soepelere gewrichten gaat krijgen. Door regelmatig de supplementen met dit ingrediënt te gebruiken, kun je jouw lichamelijke klachten dus aanzienlijk gaan verminderen en soepel door het leven gaan. Op het etiket van de supplementen staan nog meer effecten die je kunt gaan krijgen.

De dosering altijd goed aanpassen

Hoewel kattenklauw een bekend natuurlijk ingrediënt is, is er nog niet veel bekend over dit ingrediënt in combinatie met zwangerschap. Als je de supplementen wilt gaan gebruiken is het dus verstandig om eerst met een arts of apotheker te overleggen. Daarnaast moet je voor jezelf gaan bekijken welke dosering het beste is. Er zijn verschillende toedieningsvormen toe te passen, waardoor je het beste effect voor jouw lichaam kunt gaan krijgen. Zo heb je uiteindelijk alleen maar profijt van de supplementen en ga je het direct aan jouw lichaam merken na gebruik.